Trufe de ciocolată
Ingrediente (35 bucăți)
Pentru umplutură
150 g | frișcă |
350 g | ciocolată semiamăruie, dată pe răzătoarea fină |
50 g | unt |
1-2 linguri | lichior (după gust) |
Pentru ornat
350 g | ciocolată cu lapte |
cacao | |
ciocolată albă |
Util
-
Ambalate ermetic, trufele se pot păstra chiar și 2 săptămâni la frigider, iar în congelator până la o lună.
Preparare
- 1
Se dă frișca în fiert într-un vas; se ia de pe foc. Se adaugă ciocolata rasă și untul. Se încălzește, amestecând încontinuu, până se obține o compoziție omogenă, groasă și închisă la culoare. Se adaugă eventual puțin lichior. Se lasă să se răcească într-un castron mic, până când compoziția a devenit destul de solidă.
- 2
Cu ajutorul unei lingurițe, se formează bile de circa 2,5 cm din compoziție. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în frigider.
- 3
Se topește restul de ciocolată. Se scot jumătate din trufe de la rece și se cufundă în ciocolată. Surplusul se scurge. Se așază trufele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se glazurează toate trufele.
- 4
Pentru a le decora, se dau jumătate din trufe prin praf de cacao înainte ca glazura să se fi uscat complet. Restul de trufe se lasă să se usuce. Apoi se decorează o parte din acestea cu ciocolată albă topită.