Tostada mexicană cu pui (Pollo de Tinga)
Valori nutritive
(Per porție)-
686/2869kcal / kJ
-
53 gcarbo-hidrați
-
47 gproteine
-
31 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
686/2869 kcal/kJ,
53 g carbo-hidrați,
47 g proteine,
31 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
100 g | salată iceberg |
1/2 | avocado |
1 | cățel de usturoi |
1 | ceapă |
2 | roșii |
250 g | file din piept de pui |
5 linguri | ulei de floarea soarelui |
1 lingură | pastă de tomate |
150 ml | suc de portocale |
2 | tortilla de porumb |
100 g | fasole albă bătută |
100 g | smântână (10 % grăsime) |
50 g | brânză feta |
sare | |
piper |
Util
-
Dacă nu găsești fasole bătută de cumpărat, poți pasa boabe de fasole din conservă amestecând pasta cu puțină supă de legume.
Preparare
- 1
Spală salata, scutur-o de apă și înlătură cotorul. Taie salata în fâșii fine. Taie avocado în jumătate, scoate sâmburele și extrage pulpa fructului cu o lingură. Taie pulpa în felii subțiri. Curăță ceapa și usturoiul. Taie usturoiul felii și ceapa în cuburi mari. Spălă roșile, scoate cotorul și taie-le în cuburi mari.
- 2
Clătește cu apă rece fileurile din piept de pui, usucă-le prin tamponare și condimentează-le cu sare. Încinge 1 lingură ulei într-o tigaie și prăjește carnea la foc mediu, câte 7–9 minute pe fiecare parte. În final, sfâșie carnea cu două furculițe.
- 3
Călește ceapa și usturoiul în tigaie. Adaugă roșiile tăiate cuburi și pasta de tomate și călește-le împreună. Stinge totul cu suc de portocale, condimentează cu sare și piper și fierbe totul la foc mic, aprox. 5 minute.
- 4
Folosește restul uleiului pentru a prăji foile de tortilla până devin crocante. Fasolea bătută, amestecul de pui și tomate, salata, smântâna, brânza feta și avocado se așază în straturi peste tortilla.