Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort „Valurile Dunării“

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 Porție)

5 ouă
450 g unt moale
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
350 g făină
1 plic praf de copt
1 praf sare
2 linguri cacao
2 linguri rom
grăsime pentru tavă
1 plic budincă de vanilie
500 ml lapte
3 linguri lichior de cireșe
200 g ciocolată
20 g unt de cocos
1.2 kg vișine la borcan sau congelate
4 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt

Preparare

    1

Se încinge cuptorul la 180°C.

    2

Se separă ouăle. Se freacă gălbenușurile cu 250 g unt, 150 g zahăr și zahărul vanilat. Se cerne făina cu praful de copt deasupra și se încorporează. Se adaugă albușurile spumă cu sarea.

    3

Jumătate din aluat se așază într-o tavă unsă și se netezește la suprafață. Restul se amestecă cu 50 g zahăr, praful de cacao și romul. Se toarnă aluatul cu ciocolată peste celălalt și se netezește.

    4

Se presară uniform vișinele scurse. Se coace 40-50 de minute. Se acoperă cu un șervet și se lasă peste noapte în tavă.

    5

Se amestecă praful de budincă cu 100 ml lapte și 4 linguri zahăr. Restul de lapte se dă în fiert, se adaugă amestecul de praf de budincă. Se fierbe la foc mic 3 minute. Se lasă să se răcească, amestecând ocazional. Se strecoară.

    6

Se bate restul de unt cu mixerul până se obține o cremă afânată. Se adaugă treptat cu o linguriță budinca și lichiorul și se bate la viteză mare. Se unge blatul cu crema și se pune la rece.

    7

Se topește ciocolata și se adaugă untul de cocos. Se lasă să se răcească puțin. Se toarnă uniform peste prăjitură.

    8

Se desenează valuri în ciocolată, cu o furculiță. Se pune la rece, până s-a întărit glazura. Se taie felii.