Tort de smochine și banane
Ingrediente (8 porții)
500 g | smochine |
2 | banane |
200 g | unt |
3 linguri | miere |
1 | lămâie sau 1 portocală |
2 linguri | rom |
100 g | fulgi de ovăz |
50 g | stafide |
100 ml | frișcă lichidă |
Util
-
Îl servești după ce l-ai ținut la frigider timp de 2-3 ore.
Preparare
- 1
Bați frișca și o dai la rece până pregătești restul ingredientelor. Stropești fulgii de ovăz cu romul. Pui stafidele la înmuiat în apă cât să le acopere.
- 2
Tai smochinele foarte mărunt. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei, apoi încorporezi treptat smochinele, coaja rasă de lămâie, stafidele, mierea și fulgii de ovăz.
- 3
Cureți de coajă bananele și le tai în felii, pe lungime. Pe un platou cu diametrul de 20 cm, întinzi uniform jumătate din compoziție, acoperi cu un strat de banane și întinzi deasupra restul de compoziție.
- 4
Îmbraci tortul în frișcă și îl decorezi cu feliile de banane rămase, stropite în prealabil cu zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească.