Tort raw vegan de ciocolată și căpșuni
Valori nutritive
(Per porție)-
320/1339kcal / kJ
-
17.5 gcarbo-hidrați
-
6.6 gproteine
-
24.5 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
320/1339 kcal/kJ,
17.5 g carbo-hidrați,
6.6 g proteine,
24.5 g grăsimi
Ingrediente (20 porții)
Pentru blat:
260 g | migdale hidratate |
120 g | curmale (hidratate) |
40 g | cacao |
Pentru crema de ciocolată:
300 g | caju hidratat |
50 g | unt de cacao |
250 g | ulei de cocos |
130 g | miere (poate fi înlocuită cu sirop de agave) |
250 ml | lapte de caju ambalat |
100 g | cacao |
Pentru crema de căpșuni:
130 g | caju hidratat |
20 g | unt de cacao |
100 g | ulei de cocos |
50 g | miere (poate fi înlocuită cu sirop de agave) |
50 ml | zeamă de lămâie |
100 g | căpșuni congelate |
Pentru decor:
100 g | căpșuni |
100 g | coacăze |
Accesorii:
1 | inel culinar în formă de inimă |
1 | blender |
Util
-
BENEFICII. Untul de cacao este un tip de grăsime vegetală extrasă din boabele de cacao. El se obține prin presarea masei de cacao în procesul de obținere a pudrei de cacao. Este extrem de bogat în antioxidanţi, conţinând de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. Untul de cacao îmbunătățește sănătatea pielii, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește calitatea firului de păr, previne îmbătrânirea prematură și reduce inflamațiile din organism.
Preparare
- 1
Migdalele și caju-ul se spală în jet de apă puternic și se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă, se clătesc în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se folosește. Curmalele se lasă la hidratat 2 ore în apă.
- 2
Se mixează migdalele, curmalele și cacaua pentru blat până ce se transformă într-o pastă pe care o transferăm în inelul culinar în formă de inimă.
- 3
Se nivelează compoziţia în inelul culinar cu vârful degetelor sau cu ajutorul unei linguri. Când este gata, se lasă la temperatura camerei sau se poate introduce în congelator timp în care se prepară crema de ciocolată.
- 4
Se tapetează marginea blatului cu căpșuni feliate.
- 5
Pentru crema de ciocolată, se mixează nucile de caju, mierea sau siropul de agave, pudra de cacao și laptele de caju până când se transformă într-o cremă.
- 6
Peste această cremă se toarnă uleiul de cocos și untul de cacao, ambele topite, până când se integrează totul foarte bine în compoziție.
- 7
Crema obținută se adaugă peste blat.
- 8
Din crema de ciocolată se păstrează câteva linguri pentru a scufunda câteva căpșuni proaspete. Le vom folosi la decorarea tortului.
- 9
Pentru crema de căpșuni, se mixează nucile de caju, mierea sau siropul de agave, căpșunile și zeama de lămâie până când se transformă într-o cremă.
- 10
Peste această cremă se toarnă uleiul de cocos și untul de cacao, ambele topite, până când se integrează totul foarte bine în compoziție.
- 11
Crema obţinută se adaugă peste crema de ciocolată şi se introduce tortul în congelator unde se lasă 2-3 ore.
- 12
Se scoate tortul din congelator și se decorează cu căpșunile trase în crema de ciocolată și cu coacăze roşii proaspete.
- 13
Se poate consuma pe loc. Tortul poate fi păstrat la congelator timp de o lună sau 4-5 zile în frigider.