Tort Moș Nicolae by Roxana Blenche
Ingrediente (14 Porție)
2 buc | ou |
200 g | miere |
100 g | zahăr |
1 praf | sare |
1 linguriță | bicarbonat |
120 g | unt |
700 g | făină |
500 g | smântână grasă |
850 g | Mascarpone |
5 lg | lapte condensat |
300 g | vișine congelate |
300 g | fulgi de cocos |
1 cutie | Rafaello |
Preparare
- 1
Într-o cratiță amestecăm zahărul cu oul întreg, miere de albine, untul, praful de sare și bicarbonatul.
- 2
Le gătim pe foc mediu pana se topește zaharul (aproximativ 7-10 minute), apoi luăm vasul de pe foc și îl lăsăm la răcit.
- 3
După aceea, adăugăm făina treptat și frământăm aluatul pe care îl împărțim ulterior 14 porții egale.
- 4
Fiecare bilă de aluat se întinde pe blatul de lucru cu faină și se decupează cu o forma rotunda de 28 cm.
- 5
Se coace fiecare foaie la temperatura de 200 de grade cu ventilație sus și jos circa 5 minute fiecare foaie.
- 6
Pentru cremă punem intr-un bol smântână, mascarpone și laptele condensat. Se bate cu ajutorul mixerului foarte bine până obținem o crema aerată și densă.
- 7
Vișinele congelate le lăsăm la decongelat și le scurgem de zeamă, după care le dăm prin zahăr pudră.
- 8
Pe un platou așezăm prima foaie și punem cremă, după care întindem foarte bine și adaugăm câteva bucăți de vișine. Repetăm procesul la fiecare foaie, până obținem un tort înalt.
- 9
La final tortul se îmbracă în crema rămasă și se pun fulgi de cocos și ciocolată Raffaelo deasupra. De reținut: din cantitatea de foi pot rezulta 2 torturi sau 1 tort foarte înalt.