Tort Mascarpone by Roxana Blenche
Ingrediente (8 Porție)
Blat
5 buc | ou |
250 g | zahăr |
1 jumătate de plic | praf copt |
150 g | făină |
2 linguri | apă |
2 plicuri | zahăr vanilat |
3 linguri | cacao |
Cremă
4 buc | ouă |
500 g | mascarpone |
100 g | cacao |
200 g | zahăr |
Inserția
500 g | fructe congelate |
2 linguri mari | amidon |
4 linguri mari | zahăr |
50 g | zmeură |
50 g | mure |
50 g | afine |
50 g | coacăze roșii |
Glazura oglindă
200 g | cacao |
200 g | zahăr |
200 g | frișcă lichidă |
20 g | gelatină (10 g) |
200 g | apă |
Preparare
- 1
Se separă cele 5 ouă și albușul de ou se bate cu puțina sare și zahăr până obținem o bezea stabilă. După se amestecă gălbenușurile cu praful de copt și uleiul de floarea soarelui. După aceea le adăugam peste bezea.
- 2
Într-un bol se amestecă făina cu cacao și după aceea se cerne deasupra compoziției de bezea. Cu ajutorul unei spatule de silicon se încorporează ușor faina în bezea.
- 3
Tapetăm o forma rotundă de 26 cm cu unt și faina și turnăm compoziția și merge la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 minute.
- 4
Într-un vas amestecăm ouăle întregi cu zaharul până se spumează și adăugam cacao și un praf de sare și gătim totul la baie-marine pana se îngroașă (aproximativ 20 de minute).
- 5
Dupa aceea îl lăsăm la răcit complet și se bate cu mascarpone până obținem o crema omogenă și aerata.
- 6
Într-o tigaie se pun fructele de pădure cu 100 ml apa, zaharul și amidonul și se lasă pe foc până se îngroașă ( aproximativ 10 minute) și se lasă la răcit.
- 7
Glazura: Se pune într-o oala cacao cu apă și zahăr și se dă în clocot. Imediat se oprește focul și se adaugă frișcă lichida. Se dă prin sita totul dupa care se adaugă gelatina hidratata și se blendeaza. Și Glazura este gata!
- 8
Blatul de tort se taie în 3 și se însiropeaza. Se face un sirop din 200 g zahar 300 ml apa și 1 esență de vanilie. Se gătește pe foc pana se face un sirop gros.
- 9
Dupa ce s-a însiropat blatul se pune cremă, peste cremă inserția de fructe și se pune blat din nou, cremă, inserție și blat deasupra. Tortul se îmbracă cu crema rămasă și după aceea turnăm glazura de oglindă peste el, se decorează cu fructe de pădure proaspete.