Tort de înghețată cu fructe de pădure fără zahăr
Valori nutritive
(Per porție)-
280/1170kcal / kJ
-
23 gcarbo-hidrați
-
1 gproteine
-
19 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
280/1170 kcal/kJ,
23 g carbo-hidrați,
1 g proteine,
19 g grăsimi
Ingrediente (10 porții)
150 g | fructe de pădure congelate |
600 ml | frișcă |
2 | banane coapte |
1 pungă | curmale fără sâmburi |
1 pliculeț | întăritor de frișcă |
100 g | ulei de nucă de cocos |
1 lingură | pudră de cacao |
3 felii de | orez expandat |
Util
-
Se recomandă să lăsați tortul de înghețată peste noapte în frigider.
Preparare
- 1
Lăsați fructele de pădure să se dezghețe puțin.
- 2
Se bat 500 de mililitri de frișcă până devine cremoasă și se dă la rece.
- 3
Se decojesc bananele, se pasează fin împreună cu 100 g de curmale și jumătate din întăritorul de frișcă. Se pasează restul de frișcă, 50 g de curmale și restul de întăritorul de frișcă cu fructele de pădure. Încorporați jumătate din frișca bătută în piureul de fructe de pădure.
- 4
Tapetați o formă dreptunghiulară (aproximativ 10 x 30 centimetri) cu hârtie de copt, turnați piureul de fructe de pădure și neteziți-l. Încorporați restul de frișcă în piureul de banane, turnați în forma dreptunghiulară, neteziți și congelați.
- 5
Se topește uleiul de cocos într-o cratiță, se amestecă cu pudra de cacao până se omogenizează și se pasează împreună cu restul de curmale. Se sfărâmă prăjiturile de orez, se amestecă cu uleiul de nucă de cocos, se întinde uniform ca bază pe prăjitura de înghețată și se congelează timp de cel puțin 4 ore.
- 6
Se scoate tortul de înghețată din formă, se taie în 10 felii și se lasă să se decongeleze în frigider timp de aproximativ 15 minute. Se decorează cu fructe de pădure proaspete și mentă, dacă se dorește, și se servește topit.