kaufland.ro/retete
Tort espresso
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
200 g | făină |
200 g | zahăr |
150 g | unt |
400 g | ciocolată cu aromă aspresso |
30 g | cacao |
6 | ouă |
1 | praf de copt |
Preparare
- 1
Se freacă 100 g unt cu zahărul. Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează. Se bat albușurile spumă și se adaugă peste compoziție. Se presară făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Se amestecă ușor, prin răsturnare.
- 2
Se unge cu unt forma de tort și se toarnă compoziția. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate blatul din formă, iar când se răcește se taie în trei foi.
- 3
Se topește ciocolata pe baie de abur și se freacă energic cu 50 g unt.
- 4
Se montează tortul, întinzându-se câte un strat subțire de ciocolată între foi. Se îmbracă tortul în ciocolată și se păstrează la rece.