Tort diplomat
Ingrediente (12 porții)
8 | gălbenușuri |
200 g | zahăr |
50 g | amidon |
500 ml | lapte |
vanilie | |
20 g | gelatină hidratată în 100 de apă rece |
500 ml | frișcă lichidă |
500-600 g | fructe (portocale, kiwi) |
1 | conservă de ananas în suc propriu |
400 g | pișcoturi |
Preparare
- 1
Se pun gălbenuşurile într-un vas cu zahărul şi amidonul. Se amestecă bine cu un tel până se omogenizează, se adaugă laptele şi se amestecă pentru a nu face cocoloaşe. Se adaugă vanilia şi se pune pe foc. Se amestecă continuu până se îngroaşă.
- 2
După ce se opreşte focul, se hidratează gelatina în 100 ml de apă rece, apoi, se încălzeşte uşor, se lasă la răcit şi se amestecă cu crema, cu o spatulă, până se încorporează. Se transferă crema într-un bol şi se lasă la răcit.
- 3
Se bate frişca lichidă şi se adaugă la crema pregătită şi răcită. Se taie 3 portocale, 1 kiwi şi ananasul din conservă în cubuleţe potrivite şi apoi se începe asamblarea desertului - Tort Diplomat.
- 4
Pentru asamblarea desertului -Tort Diplomat cu fructe, se foloseşte inelul unei forme de tort cu fund detaşabil, inel care se aşează pe un platou.
- 5
Se înmoaie pişcoturile în sucul conservei de ananas şi se aşează cu grijă, pe pereţii tăvii, de jur împrejurul inelului.
- 6
Se pun pişcoturi înmuiate şi la baza, obţinând astfel un blat.
- 7
Se pune un strat de cremă, cubuleţe de fructe, iar un strat de cremă, iar fructe, până se umple tortul.
- 8
Se decorează cu felii de portocală şi ananas.
- 9
Se dă la frigider până a doua zi.