Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort de cireșe Pădurea Neagră

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 369/​1548
    kcal / kJ
  • 45 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 17 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    369/1548 kcal/kJ, 45 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 17 g grăsimi

Ingrediente (12 porții)

Pentru blat:

150 g făină
180 g zahăr
3 lingurițe cacao
3 lingurițe amidon
6 ouă

Pentru umplutură și ornare:

1 borcan (720 ml) cireșe amare din compot
3 linguri zahăr
2 pachețele zahăr vanilat
3 lingurițe amidon
100 g fulgi de ciocolată
400 ml frișcă lichidă
4 cl suc de cireşe
2 pachețele întăritor pentru frișcă

Preparare

    1

Cuptorul electric se încinge la 200 °C. Pentru aluatul de blat se bat ouăle și zahărul spumă cu mixerul, aproximativ opt minute.

    2

Făina, amidonul și cacaua se cern deasupra și se amestecă ușor cu un tel.

    3

Se tapetează o formă de tort (28 cm) cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se coace în cuptor aprox. 25 - 30 minute (cuptor electric și cu gaz: 200 °C/treapta 4, aer recirculat 180 °C).

    4

Se scurg cireșele, se păstrează sucul și se dă în clocot cu două linguri de zahăr. Amidonul se amestecă cu puțină apă. Se îngroașă sucul cu acesta, se fierbe puțin și se pune la rece. Se pun de-o parte 12 cireșe pentru ornat și restul cireșelor se încorporează în suc.

    5

Blatul se scoate cu atenție din formă, se scoate hârtia și se lasă să se răcească pe un grătar.

    6

Blatul se taie o dată, orizontal, cu un cuțit mare și ambele blaturi se stropesc cu suc de cireșe.

    7

Frișca se bate cu zahărul vanilat și întăritorul de frișcă și se păstrează puțină frișcă pentru ornare. Umplutura de cireșe și 1/3 din frișcă se unge pe blatul de inferior și se pune al doilea blat deasupra.

    8

Se întinde frișca pe tort de jur-împrejur și se presară fulgi de ciocolată. Pe tort se aplică ornamente din frișcă și cireșele rămase. Tortul se lasă la rece aprox. o jumătate de zi.