kaufland.ro/retete
Tort de bezea
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
400 g | ciocolată |
50 ml | coniac |
100 g | unt |
200 g | zahăr |
400 g | frișcă |
4 | albuşuri |
1 | lămâie |
cireși |
Preparare
- 1
Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se bat până se întăresc din nou. Se amestecă 10 minute pe baie de abur. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 minute pe foc mic. Se scoate pe o planșă și se taie două foi egale.
- 2
Se topește ciocolată rasă pe baie de abur. Se adaugă untuL moale și coniacul. Se freacă energic, până se obține o cremă consistentă.
- 3
Se pune o foaie de bezea pe un platou, se întinde crema și se acoperă cu a doua foaie. Se îmbracă în frișcă și se ornează cu ciocolată rasă și cireșe. Se păstrează la rece.