Tochitură moldovenească
Ingrediente (10 porții)
500 g | ceafă de porc |
500 g | pulpă de porc |
500 g | fleică de porc |
500 g | cârnați de porc |
100 g | untură |
sare | |
piper | |
cimbru uscat | |
4-5 | căței de ustoroi |
10 | ouă pentru servit( 1 ou ochi pentru o porție) |
mălai pentru mămăligă (pentru servit) | |
brânză telemea rasă (pentru servit) |
Preparare
- 1
Cea mai bună reţetă de tochitură moldovenească este reţeta de tochitură moldovenească la ceaun. Se pune untura în ceaun să se topească, la foc mediu. Se spală carnea şi se taie în bucăţi potrivite.
- 2
Se adaugă carnea în ceaun, se acoperă cu un capac şi se lasă să se gătească la foc potrivit. Se amestecă din când în când, se asezonează cu sare, piper, cimbru şi se mai lasă până când scade apa lăsată de carne.
- 3
Apoi, se adaugă şi cârnaţii tăiaţi rondele şi se acoperă din nou ceaunul. Se amestecă constant pentru a nu se arde. Se lasă să se facă la foc mic până când carnea capătă acea culoare uşor aurie, maronie sau până când carnea este pătrunsă, fragedă şi rumenă.
- 4
Când este gata, se ia de pe foc şi se adaugă usturoiul pisat mărunt, se amestecă şi se mai lasă 10 minute înainte de servire.
- 5
Se serveşte cu mămăligă caldă, un ou ochi şi branză rasă pe deasupra alături de murături şi un pahar de vin roşu. Suplimentar, se mai poate servi cu mujdei de usturoi.