Tocăniță în stil chinezesc
Ingrediente (4 porții)
50 g | porumb (conservă) |
2 | cepe |
4 | căței de usturoi |
1 | anghinară |
2 | morcovi |
6 | roșii |
1 | ghimbir |
10 | frunze de leurdă |
1 | lămâie |
ulei | |
oțet de mere | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță și se spală morcovii și ceapa. Se toc mărunt.
- 2
Roșiile se opăresc, se decojesc și se taie jumătăți.
- 3
Se curăță ghimbirul și se rade pe răzătoarea mică.
- 4
Se taie codița anghinarei, se îndepărtează frunzele din exterior și se scoate puful din interior. Se pune în apă amestecată cu suc de lămâie. Se ține 10 minute în apă, după care se pune la scurs. Se taie în patru.
- 5
Se încing 5 linguri de ulei. Se pun ceapa și morcovul, roșiile, ghimbirul și usturoiul pisat. Se adaugă sferturile de anghinare și boabele de porumb. Se pune sare și piper, se adaugă o lingură de oțet de mere și se fierbe 20 minute pe foc moderat. Se presară sare și piper și se acoperă totul cu frunze de leurdă. Se mai fierb 3-4 clocote.
- 6
Se servește fierbinte.