kaufland.ro/retete
Tocăniță de pui
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
500 g | piept de pui, tăiat bucăți |
100 g | bulion |
300 g | iaurt |
1 | ceapă roșie tocată mărunt |
6 | căței de usturoi, zdrobiți |
1 linguriță | coriandru tocat |
1 vf. de linguriță | semințe de chimen |
2 | foi de dafin |
1/2 legătură | busuioc verde |
3-4 | ardei iuți |
2 linguri | ulei măsline |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se amestecă într-un bol usturoiul zdrobit și o lingură de ulei. Se adaugă coriandrul tocat, chimenul, piperul, sarea și foile de dafin. Se amestecă energic până când se obține o pastă omogenă.
- 2
Se încinge într-o cratiță uleiul rămas și se rumenește ceapa tocată mărunt. Când a căpătat o culoare brun-aurie, se adaugă și bucățile de pui și se lasă la călit timp de 5-6 minute.
- 3
Se toarnă iaurtul, bulionul și se lasă la fiert, pe foc mic, 25 minute.
- 4
Se asezonează cu sare și piper, se adaugă frunzele de busuioc tăiate mărunt și ardeii iuți curățați de semințe. Se mai lasă pe foc 5 minute.