Tocană de pui cu semințe de pin și spanac
Ingrediente (4 porții)
300 g | făină |
100 g | unt |
50 g | orez |
50 g | semințe de pin |
200 g | frunze de spanac |
100 ml | vin alb |
2 | ouă |
1 | piept de pui |
4 | cepe |
4 | roșii |
2 | cartofi |
1 | ardei gras |
ulei | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se prepară aluatul. Se freacă untul moale cu un praf de sare. Se adaugă ouăle bătute și făina. Se frământă și se păstrează la rece.
- 2
Se curăță și se spală toate legumele.
- 3
Se alege o cratiță ce poate fi băgată în cuptor. Se încing 4 linguri de ulei și se prăjesc două cepe tocate mărunt. Pieptul de pui se taie cuburi mici și se adaugă peste ceapă. Se amestecă bine și se pune orezul. Se lasă 5 minute pe foc mic.
- 4
Se oprește focul și se adaugă ardeiul tăiat fâșii, semințele, cartofii tăiați cuburi, două cepe tăiate pe jumătate și roșiile tocate mărunt. Se toarnă vinul și se presară sare și piper. Se amestecă totul și se acoperă cu frunzele de spanac.
- 5
Se scoate aluatul de la rece și se întinde o foaie cu care se acoperă cratița.
- 6
Se introduce în cuptorul bine încins și se coace 60 minute la foc moderat.