kaufland.ro/retete
Tiramisu cu ricotta și iaurt
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
65 g | pișcoturi |
1 linguriță | cafea solubilă |
120 ml | apă clocotită |
2 linguri | lichior de cafea sau brandy |
1 linguriță | zahăr tos |
200 g | brânză ricotta |
200 g | iaurt (sau smântână bătută) |
25 g | zahăr pudră |
1 linguriță | esență de vanilie |
25 g | ciocolată amăruie rasă |
Preparare
- 1
Se rupe fiecare pișcot în 3 bucăți, apoi se repartizează în mod egal în 4 pahare.
- 2
Într-un vas gradat, se toarnă apă clocotită peste granulele de cafea. Se adaugă lichiorul sau brandy-ul și zahărul tos, apoi se amestecă până la dizolvare. Se toarnă lichidul, în mod egal, peste pișcoturile din fiecare pahar. Se lasă să se însiropeze cât timp se prepară toppingul.
- 3
Se bate ricotta cu iaurtul, zahărul pudră și esența de vanilie, până când compoziția devine cremoasă. Se aranjează cu o linguriță deasupra pișcoturilor.
- 4
Se presară ciocolata rasă pe fiecare desert. Se acoperă și se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (dar nu mai mult de 3-4 ore) înainte de servire.