Tiramisu cu mascarpone și frișcă, fără ou
Ingrediente (10 porții)
500 ml | cafea |
1 sticluță | esență de rom |
500 g | mascarpone |
120 g | zahăr pudră |
1 linguriță | extract de vanilie |
500 ml | frișcă lichidă |
800 g | pișcoturi |
cacao pentru decor |
Preparare
- 1
Se pregătește cafeaua și se lasă la răcit.
- 2
Când s-a răcit, se adaugă esența de rom și se amestecă.
- 3
Într-un bol mare se amestecă mascarpone (rece de la frigider) cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când se obține o compoziție omogenă.
- 4
Într-un alt bol se bate frișca lichidă (rece, de la frigider) până când se întărește.
- 5
Se adaugă treptat frișca bătută în mascarpone, cu mișcări lente și circulare până se omogenizează.
- 6
Se înmoaie fiecare pișcot pentru câteva secunde, în cafeaua răcită.
- 7
Se așează într-un vas un strat de pișcoturi înmuiate, un strat generos de cremă de mascarpone cu frișcă, alternând între straturi de pișcoturi și straturi de cremă până când se termină ingredientele.
- 8
Ultimul strat trebuie să fie de cremă.
- 9
Se presară din plin cacao pentru un aspect final, delicios.
- 10
Se acoperă și se lasă la frigider peste noapte.