Tikka Masala
Ingrediente (4 porții)
500 g | pulpe de pui dezosate |
125 g | iaurt |
1 linguriță | pastă de ghimbir şi usturoi |
1 linguriță | garam masala |
1 linguriță | chimen măcinat |
1 linguriță | boia |
1 linguriță | turmeric |
sare | |
piper | |
30 ml | ulei |
1 | ceapă tocată mărunt |
250 g | roșii pasate |
125 ml | smântână pentru gătit |
Preparare
- 1
Se marinează pulpele de pui. Se pune iaurtul într-un bol, se adaugă 1/2 linguriţă de pastă de ghimbir şi usturoi, ½ linguriţă de garam masala, ½ de linguriţă de chimen, ½ de linguriţă de boia, ½ de linguriţă de turmeric, sare şi piper şi se amestecă. În acest iaurt condimendat se adaugă pulpele de pui şi se amestecă foarte bine astfel încât să fie bine acoperite.
- 2
Se lasă pulpele la marinat o oră, două sau cel mai bine peste noapte.
- 3
Se pune o tigaie pe foc, se adăugă ulei şi când s-a încins, se pun pulpele de pui marinate. Se rumenesc pentru 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic, având grijă să nu se ardă.
- 4
Se scot pe un platou.
- 5
În tigaia în care s-au rumenit pulpele, se mai adaugă puţin ulei şi apoi se pune ceapa, sare, piper şi se lasă pe foc până se înmoaie.
- 6
Când s-au înmuiat, se adaugă 1/2 linguriţă de pastă de ghimbir şi usturoi, ½ linguriţă de garam masala, ½ de linguriţă de chimen, ½ de linguriţă de boia, ½ de linguriţă de turmeric şi se amestecă bine.
- 7
Se mai lasă la foc mic aproximativ 1 minut după care se adaugă roşiile pasate, puţină apă şi se amestecă din nou.
- 8
Se lasă pe foc timp de 8-10 minute lăsând aromele să se întrepătrundă.
- 9
Apoi, se adaugă smântâna şi pulpele de pui tăiate cubuleţe şi se mai gătesc timp de 10-12 minute până când puiul absoarbe toate aromele şi este bine făcut.