Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tikka Masala

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

500 g pulpe de pui dezosate
125 g iaurt
1 linguriță pastă de ghimbir şi usturoi
1 linguriță garam masala
1 linguriță chimen măcinat
1 linguriță boia
1 linguriță turmeric
sare
piper
30 ml ulei
1 ceapă tocată mărunt
250 g roșii pasate
125 ml smântână pentru gătit

Preparare

    1

Se marinează pulpele de pui. Se pune iaurtul într-un bol, se adaugă 1/2 linguriţă de pastă de ghimbir şi usturoi, ½ linguriţă de garam masala, ½ de linguriţă de chimen, ½ de linguriţă de boia, ½ de linguriţă de turmeric, sare şi piper şi se amestecă. În acest iaurt condimendat se adaugă pulpele de pui şi se amestecă foarte bine astfel încât să fie bine acoperite.

    2

Se lasă pulpele la marinat o oră, două sau cel mai bine peste noapte.

    3

Se pune o tigaie pe foc, se adăugă ulei şi când s-a încins, se pun pulpele de pui marinate. Se rumenesc pentru 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mic, având grijă să nu se ardă.

    4

Se scot pe un platou.

    5

În tigaia în care s-au rumenit pulpele, se mai adaugă puţin ulei şi apoi se pune ceapa, sare, piper şi se lasă pe foc până se înmoaie.

    6

Când s-au înmuiat, se adaugă 1/2 linguriţă de pastă de ghimbir şi usturoi, ½ linguriţă de garam masala, ½ de linguriţă de chimen, ½ de linguriţă de boia, ½ de linguriţă de turmeric şi se amestecă bine.

    7

Se mai lasă la foc mic aproximativ 1 minut după care se adaugă roşiile pasate, puţină apă şi se amestecă din nou.

    8

Se lasă pe foc timp de 8-10 minute lăsând aromele să se întrepătrundă.

    9

Apoi, se adaugă smântâna şi pulpele de pui tăiate cubuleţe şi se mai gătesc timp de 10-12 minute până când puiul absoarbe toate aromele şi este bine făcut.