Tigaie wok cu frigărui saté
Valori nutritive
(Per porție)-
386/1609kcal / kJ
-
26.9 gproteine
Valori nutritive
(Per porție)-
386/1609 kcal/kJ,
26.9 g proteine
Ingrediente (4 porții)
300 g | morcovi |
1 bucată | broccoli |
1 bucată | ghimbir (aprox. 2 cm) |
100 g | fidea transparentă |
1 borcan | muguri de fasole mungo (=175 g) |
1 borcan | muguri de bambus (=175 g) |
2 linguri | ulei de susan |
150 ml | supă |
5-8 linguri | sos de soia |
4 | frigărui saté |
2 linguri | ulei vegetal |
Preparare
- 1
Morcovii se decojesc, se spală și se taie oblic în felii subțiri. Broccoli se curăță, se spală și se desface în buchețele mici. Ghimbirul se curăță și se rade fin. Fideaua transparentă se lasă să se pătrundă circa 3 minute în apă clocotită cu sare și ulterior se lasă la scurs. Se scurg, de asemenea, și mugurii de fasole mungo și mugurii de bambus.
- 2
Uleiul de susan se lasă la încins într-un wok sau într-o tigaie înaltă. Se adaugă morcovii, broccoli și ghimbirul și se prăjesc. Se toarnă deasupra supa și 5 linguri de sos de soia și se călesc timp de circa 5 minute, amestecând ocazional.
- 3
Frigăruile saté se prăjesc pe toate părțile în ulei încins pentru circa 5-10 minute. Fideaua transparentă, mugurii de fasole mungo și mugurii de bambus se adaugă în wok și se lasă să se încălzească împreună. Legumele se asezonează cu sosul de soia rămas și se servesc împreună cu frigăruile saté.