Terină cu spanac și brânză
Valori nutritive
(Per porție)-
102/427kcal / kJ
-
7 gcarbo-hidrați
-
7 gproteine
-
6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
102/427 kcal/kJ,
7 g carbo-hidrați,
7 g proteine,
6 g grăsimi
Ingrediente (12 porții)
1 lingură | ulei de măsline |
2 | fire de praz |
2 | căței de usturoi zdrobiți |
500 g | spanac |
1 cană | lapte integral |
2 | ardei grași roșii |
2 lingurițe | sare |
1 linguriță | boia de ardei |
3/4 linguriță | piper negru |
1 cană | mozzarella |
5 | ouă mari |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 175°C. Se unge cu puțin ulei o tavă de cozonac (23 x 13 cm). Se tapetează tava cu hârtie cerată. Se unge hârtia cu ulei.
- 2
Într-o tigaie mare de teflon, se încinge uleiul la foc potrivit. Se adaugă prazul tăiat în bucățele de 1 cm și usturoiul. Se călesc 7 minute, până se înmoaie. Se pun într-un castron mare.
- 3
Se curăță și se spală spanacul, lăsând puțină apă pe frunze. Se pune în aceeași tigaie, la foc potrivit. Se acoperă și se călește timp de 2 minute, apoi se pune în castron.
- 4
Amestecul de praz și spanac se mixează într-un robot de bucătărie, împreună cu 1/4 cană de lapte, până se obține un amestec omogen. Se pune din nou în castron. Se adaugă ardeii curățați și tăiați în bucățele de 0,5 cm, sarea, boiaua de ardei, piperul negru și brânza mozzarella fărâmițată.
- 5
Într-un castron mic se bat ouăle și se amestecă cu 3/4 cană de lapte. Se adaugă în amestecul cu spanac. Compoziția se toarnă în tava de cozonac. Tava se pune într-un vas mare pentru copt, umplut pe jumătate cu apă fierbinte.
- 6
Se coace timp de 1 oră. Se scoate tava din vasul cu apă. Se lasă terina la răcit. Se ține la frigider până când se va servi.
- 7
Pentru servire, se răstoarnă terina pe un platou și se îndepărtează hârtia.