Terină de pui cu ciuperci
Ingrediente (8 porții)
250 ml | Vin de porto |
200 ml | ulei de măsline |
500 g | ciuperci |
1 kg | carne de pui |
2 | ouă |
1 | ceapă verde |
nucşoară | |
pătrunjel | |
cimbru | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Carnea de pui dezosată se taie bucățele mici și se lasă la marinat: se asezonează cu sare, piper și nucşoară. Se stropește cu vinul de porto și cu ulei de măsline. Se acoperă cu folie și se introduce în frigider pentru 2 ore.
- 2
Se încinge ulei într-o tigaie și se frige bine carnea de pui.
- 3
Ciupercile și ceapa verde se curăță, se spală și se toacă mărunt.
- 4
Se dă apoi prin mașina de tocat. În uleiul rămas se călesc ciupercile și ceapa.
- 5
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetează o forma de chec cu hârtie pergament.
- 6
Se amestecă carnea cu ciupercile și ceapa călite. Se înglobează și ouăle, se asezonează cu sare, piper și pătrunjel verde.
- 7
Se toarnă amestecul în forma de copt şi se nivelează suprafaţa, apoi se acoperă cu un strat dublu de folie de aluminiu care se prinde, apăsând-o cu degetele, de marginile formei. Se lasă la cuptor 1 1/4–1 1/2 ore. Se ridică folia şi se controlează dacă terina este facută.
- 8
Se îndepărtează folia. Se pune peste formă un strat dublu de hărtie pergament, apoi se aşază o greutate deasupra. Sucurile vor ieşi la suprafaţă şi se vor întări ca un jeleu. Se răceşte, apoi se lasă în frigider peste noapte. Înainte de a fi servită, terina se readuce la temperatura camerei.