Terci de ovăz cu zmeură și busuioc
Valori nutritive
(Per porție)-
425/1830kcal / kJ
-
59 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
425/1830 kcal/kJ,
59 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
300 ml | lapte UHT fără lactoză K-free |
120 g | fulgi de ovăz |
200 g | zmeură |
2 crenguțe | busuioc |
20 g | migdale |
1 | lime |
2 linguri | miere |
Util
-
Pentru a obține mai repede preparatul, fulgii de ovăz se pot încălzi cu lapte și miere într-o oală și se amestecă la foc mic, 5–6 minute, până se obține o cremă.
-
Savurează preparate fără lactoză
Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără lactoză.
Preparare
- 1
Fulgii de ovăz se amestecă cu laptele și mierea într-un castron și se lasă acoperiți, peste noapte, în frigider.
- 2
Limeul se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare și se rade coaja. Busuiocul se spală, se usucă prin scuturare și se rup frunzulițele de pe tulpină.
- 3
Jumătate din cantitatea de zmeură se încorporează cu terciul de ovăz și se zdrobește ușor. Amestecul se toarnă în 2 castroane, se ornează cu restul de zmeură, migdale, coaja de lime și busuioc.