kaufland.ro/retete
Tartine de cartofi cu cremă de sfeclă
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
400 g | cartofi |
30 g | făină |
200 g | smântână |
100 g | brânzică de vaci |
100 g | hering marinat |
1 | sfeclă roșie |
1 | ceapă roșie |
ulei pentru prăjit | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se fierb cartofii în coajă. Se decojesc și se rad pe răzătoarea mare. Se amestecă cu oul, făina, sare și piper. Se încinge uleiul și se prăjesc turtițe mici, luate cu lingura din aluat. Se scot pe un șervețel.
- 2
Se coace sfecla roșie, în cuptor la foc puternic. Se pasează și se amestecă cu smântâna și brânzica de vaci.
- 3
Se montează aperitivul. Pe turtițele de cartof se pune cremă de brânză, se adaugă o bucată de hering și se ornează cu rondele de ceapă roșie.