Tarte cu spanac și brânză de capră
Ingrediente (8 porții)
Aluatul:
300 g | făină |
200 g | unt |
2 | ouă |
sare |
Umplutura:
500 g | frunze de spanac |
200 g | brânză tare de capră |
100 g | unt |
1 | ceapă |
piper |
Preparare
- 1
Pentru aluat, se freacă untul moale cu un praf de sare. Se adaugă ouăle bătute, se omogenizează și se pune făina. Se frământă și se păstrează la rece 30 minute.
- 2
Pentru umplutură, se fierbe spanacul în apă cu sare. Se scoate pe o strecurătoare. După ce s-a scurs se pasează.
- 3
Ceapa se toacă mărunt, iar brânza se rade pe răzătoarea mică. Se încinge untul și se prăjește ceapa tocată, aproximativ 30 secunde.
- 4
Se adaugă spanacul pasat și jumătate din cantitatea de brânză rasă. Se fierbe până scade. La final se adaugă un praf de piper.
- 5
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm. Se ung cu unt forme mici, rotunde și se taie foi din aluat, pe mărimea formelor. Se pun foile în forme, se umplu cu spanac, iar în mijocul fiecăreia se pune o grămăjoară de brânză rasă. Se coc 40 minute la foc moderat.