Tarte cu spanac și bacon
Ingrediente (12 porții)
Pentru aluat:
150 g | brânză dulce |
150 g | făină |
câte 3 linguri | lapte și ulei |
0.5 linguriță | sare |
0.5 | praf de copt |
Pentru umplutură:
250 g | spanac |
100 g | bacon afumat |
125 ml | lapte |
1 lingură | ulei |
1 | ceapă |
1 legătură | pătrunjel |
3 | ouă |
sare | |
piper | |
nucșoară măcinată | |
1 lingură | pesmet |
câte 2 linguri | ulei și făină pentru forme |
Preparare
- 1
Pentru aluat, mixezi brânza dulce cu sarea, laptele și uleiul, apoi adaugi făina cernută împreună cu praful de copt și frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl învelești în folie și îl introduci în frigider pentru ½ oră.
- 2
Pentru umplutură, cureți și speli spanacul și ceapa. Opărești spanacul, îl scurgi și îl mărunțești. Tai cubulețe ceapa și baconul. Le călești puțin în ulei, adaugi spanacul și lași să scadă, la foc mic. La sfârșit, sărezi și condimentezi. În amestecul rece, încorporezi ouăle, pătrunjelul tocat, laptele, pesmetul, sare, piper și nucșoară după gust.
- 3
Ungi cu ulei și tapetezi cu făină formele pentru tarte. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Tapetezi formele cu aluat și repartizezi umplutura. Coci tartele la foc mediu, timp de 35 de minute.