Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Tarte cu spanac și bacon
© Burda România

Tarte cu spanac și bacon

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

Pentru aluat:

150 g brânză dulce
150 g făină
câte 3 linguri lapte și ulei
0.5 linguriță sare
0.5 praf de copt

Pentru umplutură:

250 g spanac
100 g bacon afumat
125 ml lapte
1 lingură ulei
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
3 ouă
sare
piper
nucșoară măcinată
1 lingură pesmet
câte 2 linguri ulei și făină pentru forme

Preparare

    1

Pentru aluat, mixezi brânza dulce cu sarea, laptele și uleiul, apoi adaugi făina cernută împreună cu praful de copt și frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl învelești în folie și îl introduci în frigider pentru ½ oră.

    2

Pentru umplutură, cureți și speli spanacul și ceapa. Opărești spanacul, îl scurgi și îl mărunțești. Tai cubulețe ceapa și baconul. Le călești puțin în ulei, adaugi spanacul și lași să scadă, la foc mic. La sfârșit, sărezi și condimentezi. În amestecul rece, încorporezi ouăle, pătrunjelul tocat, laptele, pesmetul, sare, piper și nucșoară după gust.

    3

Ungi cu ulei și tapetezi cu făină formele pentru tarte. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 4-5 mm. Tapetezi formele cu aluat și repartizezi umplutura. Coci tartele la foc mediu, timp de 35 de minute.