Tarte cu somon și castraveți
Ingrediente (4 porții)
400 g | somon |
2 | castraveți |
frunze de spanac | |
unt | |
sare | |
piper |
Pentru aluat:
200 g | cașcaval |
100 g | făină |
30 ml | ulei |
3 | ouă |
Preparare
- 1
Se presară cu sare și piper bucata de somon. Se unge cu ulei și se frige pe grătar, câte 15 minute pe fiecare parte. Se scoate pe un platou și se lasă să se răcească, după care se rupe în bucățele mici.
- 2
Castraveții se decojesc și se taie cuburi mici. Se încing 50 g unt și se pun cuburile de castraveți. Se presară cu sare și piper și se amestecă continuu, timp de 1 minut. Se scot pe o farfurie.
- 3
Spanacul se spală și se lasă se se usuce.
- 4
Aluatul Cașvavalul ras se amestecă cu făina, gălbenușurile și uleiul. Se omogenizează bine. Din aluatul obținut se întinde o foaie groasă de 5mm, din care se taie rotunduri. Se curbează cuțin în palmă, cât să semene cu un coșuleț și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc 20 minute la foc moderat.
- 5
Se scot pe un platou. În fiecare tartă se pune o frunză de spanac, o lingură din umplutura de castraveți și o bucațică de somon. Se presară cu piper.