Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tartar de somon afumat cu sos din miere și muștar

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 249/​1044
    kcal / kJ
  • 22 g
    carbo-hidrați
  • 16 g
    proteine
  • 10 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    249/1044 kcal/kJ, 22 g carbo-hidrați, 16 g proteine, 10 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

250 g somon afumat
60 g făină de hrișcă
1 ou
2 linguri muștar Dijon
2 linguri miere lichidă
3 fire mărar
1 vârf de cuțit coajă rasă de la 1 portocală netratată
sare
piper
100 ml lapte
suc de la 1 portocală mică
1 lingură unt
1 lingură suc de lămâie verde

Preparare

    1

Pentru clătite, topește untul într-o oală mică. Amestecă făina, 1/2 linguriță de sare, oul și laptele până se obține un aluat neted. Încorporează 100 ml apă rece în unt. Lasă aluatul să se odihnească acoperit, aproximativ 1 oră.

    2

Între timp amestecă pentru sos muștarul, mierea, sucul și coaja de portocală. Condimentează cu sare și piper.

    3

Încinge o tigaie mare anti-aderentă. Prăjește apoi din aluatul porționat clătite subțiri și lasă-le să se răcească pe un grilaj.

    4

Pentru tartar, taie somonul în cubulețe de 0,5 -1 cm. Spală mărarul, usucă-l prin scuturare și pune de-o parte 1 fir pentru ornat. Restul mărarului se taie fin. Amestecă somonul cu mărarul tăiat, jumătate din sosul de miere și muștar și sucul de lămâie verde. Condimentează cu sare și piper.

    5

Așază clătitele pe farfurii și pliază-le marginile spre mijloc. Așază un inel metalic de montare aperitiv (aprox. 8 cm Ø / alternativ confecționează unul din folie de aluminiu) pe o clătită, umple-l cu tartar și apasă ușor. Ridică cu atenție inelul. Aranjează restul tartarului în același mod. Ornează cu restul de sos și mărar.