Tartar de avocado cu scoici și salsa de mango
Valori nutritive
(Per porție)-
489/2045kcal / kJ
-
21 gcarbo-hidrați
-
47 gproteine
-
22 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
489/2045 kcal/kJ,
21 g carbo-hidrați,
47 g proteine,
22 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
6 | scoici Saint Jacques, congelate |
câteva picături | sos Tabasco |
1 linguriță | suc de lămâie verde/lime |
1 linguriță | miere |
0.5 | mango |
sare | |
piper | |
2 lingurițe | ulei de măsline |
1 | ceapă roșie |
1 linguriță | unt |
0.5 | măr |
30 g | sâmburi de pin |
1 | avocado |
0.5 linguriță | cimbru uscat |
Preparare
- 1
Lasă scoicile Saint Jacques să se decongeleze timp de 6-8 ore, în frigider.
- 2
Taie pulpa de la avocado, mărul și ceapa în cubulețe.
- 3
Amestecă într-un castron bucățile de avocadă, de măr și sucul de lămâie. Condimentează cu sare, piper și 1 linguriță ulei de măsline.
- 4
Curăță fructul mango și taie pulpa în cubulețe.
- 5
Prăjește sâmburii de pin fără grăsime într-o tigaie de teflon, până se rumenesc.
- 6
Pune cuburile de magno într-un castron și condimentează cu sos Tabasco, sare, piper și miere.
- 7
Spală scoicile în apă rece și usucă-le prin tamponare.
- 8
Încinge într-o tigaie uleiul de măsline rămas și prăjește în acesta scoicile, pe fiecare parte, câte 2 minute. Cu 1 minut înainte să fie gata, adaugă untul și condimentează cu sare, piper și cimbru.
- 9
Cu ajutorul unei forme cilindrice (diametru 5 cm), aranjează pe farfurie tartarul de avocado. Așază peste scoicile, mangoul și sâmburii de pin.