Tartă cu paste și porumb
Ingrediente (6 porții)
200 g | paste |
100 g | boabe de porumb dulce |
100 g | mazăre |
100 g | păstăi fasole |
4 | ouă |
150 g | telemea de oaie |
4 linguri | smântână |
80 g | unt |
2 linguri | făină |
3-4 fire | pătrunjel verde |
2 linguri | parmezan ras |
sare | |
piper | |
1 praf | nucșoară |
Util
-
Servești tarta ca aperitiv cald sau rece, decorată cu jumătăți de roșii cherry.
Preparare
- 1
Fierbi pastele „al dente” în apă cu sare, scurtând cu 2 minute timpul indicat pe amabalaj. Fierbi mazărea și păstăile de fasole. Scurgi pastele și boabele de porumb.
- 2
Amesteci într-un castron pastele, porumbul, fasolea și mazărea fierte, telemeaua rasă, gălbenușurile, smântâna, pătrunjelul fin tocat, 1 lingură făină, ouăle, nucșoara, sare și piper după gust. Amesteci totul și la final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.
- 3
Torni compoziția într-o tavă unsă cu 25 g de unt și tapetată cu făina rămasă. Pui deasupra untul tăiat în felioare, presari parmezanul ras și introduci forma în cuptorul încins, pentru 45-50 de minute.