kaufland.ro/retete
Tartă cu paste și porumb
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (6 Porție)
200 g | paste |
100 g | boabe de porumb dulce |
100 g | mazăre |
100 g | păstăi fasole |
4 | ouă |
150 g | telemea de oaie |
4 linguri | smântână |
80 g | unt |
2 linguri | făină |
4 fire | pătrunjel verde |
2 linguri | parmezan ras |
sare | |
piper | |
1 praf | nucșoară |
Preparare
- 1
Fierbi pastele „al dente” în apă cu sare, scurtând cu 2 minute timpul indicat pe amabalaj. Fierbi mazărea și păstăile de fasole. Scurgi pastele și boabele de porumb.
- 2
Amesteci într-un castron pastele, porumbul, fasolea și mazărea fierte, telemeaua rasă, gălbenușurile, smântâna, pătrunjelul fin tocat, 1 lingură făină, ouăle, nucșoara, sare și piper după gust. Amesteci totul și la final încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.
- 3
Torni compoziția într-o tavă unsă cu 25 g de unt și tapetată cu făina rămasă. Pui deasupra untul tăiat în felioare, presari parmezanul ras și introduci forma în cuptorul încins, pentru 45-50 de minute.