kaufland.ro/retete
Tartă de mure
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
85 gcarbo-hidrați
-
16 gproteine
-
33 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
85 g carbo-hidrați,
16 g proteine,
33 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | crème fraîche |
400 g | făină |
4 linguri | ulei de măsline |
4 | cepe |
15 g | drojdie |
150 ml | lapte bătut |
20 frunze | busuioc |
500 g | mure |
sare | |
piper |
Util
-
Pentru servire, condimentează tarta cu piper și orneaz-o cu frunze de busuioc.
Preparare
- 1
Dizolvă drojdia în 50 ml apă călduță și amestecă cu făina, laptele bătut, sarea și uleiul de măsline până obți un aluat neted. Lasă-l să crească acoperit timp de 1 oră, într-un loc cald.
- 2
Spală murele și lasă-le să se scurgă. Taie ceapa în fâșii. Împarte aluatul în 4 și întinde-l pe un blat de lucru pe care ai presărat făină, formând rulouri de grosimea de 2 mm.
- 3
Așază câte un rulou de aluat pe o formă tapetată cu foaie de copt. Unge cu crème fraîche, așezând deasupra mure și fâșii de ceapă.
- 4
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Coace 12–15 minute tarta în cuptor.