Tartă cu cremă de citrice și bezea
Ingrediente (8 porții)
Pentru aluat
150 g | biscuiți |
1 | albuș |
grăsime pentru formă |
Pentru umplutură
1 | lămâie |
1 | lămâie verde |
1 | portocală mare |
50 g | amidon alimentar |
2 | gălbenușuri |
75 g | zahăr |
Pentru stratul de bezea
3 | albușuri |
1 praf | sare |
90 g | zahăr |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3) și se unge forma. Se pun biscuiții pentru aluat într-o pungă pentru congelat. Se închide la capăt și se sfărâmă biscuiții cu sucitorul. Se bate albușul, împreună cu firimiturile.
- 2
Se pune compoziția în formă și se modelează o margine. Se coace aluatul 7-10 minute în cuptorul încins până când s-a întărit. Se scoate forma de la cuptor și se lasă să se răcească.
- 3
Se spală lămâia și lămâia verde pentru umplutură și se șterg. Se rade coaja de la ambele lămâi. Se storc lămâile și portocala. Se amestecă împreună cu coaja rasă într-un vas și se adaugă amidonul.
- 4
În alt vas se dau în clocot 300 ml apă. Se adaugă la sucul de citrice și se dă totul în fiert la foc potrivit. Se fierbe circa 1 minut, amestecând încontinuu, până când se obține o cremă omogenă și groasă.
- 5
Se ia vasul de pe foc. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul într-un castron și se adaugă 3 linguri din crema fierbinte. Se adaugă compoziția înapoi la crema fierbinte și se amestecă. Se întinde totul pe blat.
- 6
Se bat spumă albușurile pentru bezea cu sare. Se adaugă treptat zahărul și se bate totul până când se obține o spumă lucioasă și albă.
- 7
Se împarte spuma cu o lingură peste cremă, modelând ici-colo moțuri mici. Se coace 15 minute la cuptor, până când suprafața de bezea devine aurie. Se scoate de la cuptor și se lasă să se răcească în formă. Se servește imediat.