kaufland.ro/retete
Tartă cu cireșe și mentă
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
350 g | făină |
350 g | zahăr |
100 ml | ulei |
200 ml | lapte |
4 | ouă |
1 | praf de copt |
cireșe | |
pesmet | |
mentă pentru decor |
Preparare
- 1
Se curăță cireșele se cozi și sâmburi, se pun pe o strecurătoare și se presară cu pesmet.
- 2
Se freacă gălbenușurile cu 200 g zahăr. Se toarnă uleiul puțin câte puțin și laptele. Se omogenizează și se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă ușor.
- 3
Se bat albușurile spumă. Se adaugă restul de 150 g zahăr și se bat în continuare.
- 4
Se adaugă albușurile în compoziție, se amestecă prin răsturnare și se toarnă în vase termorezistente. Se presară cireșe pe toată suprafața și se coc 40 minute la foc moderat.