Sushi
Valori nutritive
(Per porție)-
108 gcarbo-hidrați
-
10 gproteine
-
3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
108 g carbo-hidrați,
10 g proteine,
3 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
500 g | orez |
1 lingură | oțet de orez |
1 lingură | Mirin (vin de orez) |
1 linguriță | zahăr |
sare | |
0.25 | castravete |
1 | ardei gras roșu |
200 g | mango din conservă |
6 foi | algă uscată (nori) |
sos de soia | |
pastă wasabi | |
Gari (ghimbir murat) |
Preparare
- 1
Se spală orezul și se prepară acoperit timp de cca 20 min în 600 ml de apă puțin sărată. Orezul se întinde într-un bol și se lasă la răcit timp de cca 10 min. Se amestecă oțet, mirin, zahăr și 1/2 linguriță de sare, se toarnă peste orez și se amestecă. Orezul se porționează în aprox. 12 porții egale. Se curăță de coajă castravetele. Se spală ardeiul gras și se scot semințele de la ardei și de la castravete. Mangoul, castravetele și ardeiul se taie bețigașe. Foile de nori se înjumătățesc.
- 2
Se așează o jumătate de foaie de nori pe suportul din bambus. Se distribuie 1 porție de orez pe aceasta, lăsând o mică margine liberă, se face o concavitate pe lungime apăsând cu degetul în orez, aceasta se umple cu castravete, ardei gras și mango și se rulează cu ajutorul suportului. Se prepară și restul rulourilor. Rulourile se taie bucăți și se servesc cu sos de soia, pastă wasabi, gari și, după dorință, cu ceai matcha.