Sushi snacks
Valori nutritive
(Per porție)-
117/492kcal / kJ
-
18 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
3 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
117/492 kcal/kJ,
18 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
3 g grăsimi
Ingrediente (12 bucăți)
250 g | orez cu bob rotund |
sare | |
1-2 linguri | oțet, de preferință oțet de orez |
1 lingură | zahăr |
1 linguriță | ulei de susan |
2 | ouă |
piper proaspăt măcinat | |
1 linguriță | ulei vegetal |
50 g | somon afumat |
1 lingură | susan |
2 | foi de alge nori |
5 linguri | sos de soia |
Preparare
- 1
Orezul se lasă să se îmbibe conform instrucțiunilor de pe ambalaj în cca 500 ml de apă sărată timp de aprox. 15-20 de minute. Orezul ar trebuie să absoarbă întregul lichid.
- 2
Se trece cu furculița prin orez, apoi orezul se condimentează cu oțet, zahăr, sare și ulei de susan și se lasă la răcit.
- 3
Ouăle se bat, se condimentează cu sare și piper și se lasă să se prăjească în ulei vegetal încins pentru omletă.
- 4
Somonul afumat se taie fâșii subțiri, apoi se amestecă cu omletă și orez.
- 5
Orezul se împarte în 12 porții. Se presează puțin orez pe o folie pentru alimente, o parte se adaugă în umplutură în mijloc și se fac din acesta bulgări sau batoane cu ajutorul foliei.
- 6
Foile de alge nori se taie fâșii, snacks-urile de sushi se înfășoară cu acestea transversal și se servesc cu sos de soia.