Sushi raw cu alge nori
Valori nutritive
(Per porție)-
148.87/622kcal / kJ
-
5.52 gcarbo-hidrați
-
3.55 gproteine
-
13.55 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
148.87/622 kcal/kJ,
5.52 g carbo-hidrați,
3.55 g proteine,
13.55 g grăsimi
Ingrediente (4 bucăți)
Pentru pate:
25 g | nuci |
50 g | semințe de floarea soarelui |
50 g | țelină |
1 cățel | usturoi |
10 ml | ulei de măsline |
10 ml | zeamă de lămâie |
1 cm | ghimbir proaspăt |
0.5 linguriță | curry |
1 linguriță | sos de soia |
1 vârf de linguriță | piper |
Pentru umplutură:
25 g | avocado |
20 g | ardei roşu |
10 g | morcov |
1 fir | ceapă verde |
Pentru servire:
2 bucăți | foi de alge nori |
50 ml | sos de soia |
Util
-
Alegele nori sunt valoroase pentru sănătatea oaselor, a pielii, echilibrul hormonal, arderea grăsimilor, dar se pot folosi și în tratamentele cosmetice. O singură foiţă de alge marine nori are aceeaşi cantitate de Omega 3 precum două fructe de avocado întregi. Au un conţinut ridicat de proteine, vitamine (A, C şi B), minerale, Omega 3 şi clorofilă. Algele nori pot conţine oligoelemente esenţiale, inclusiv mangan, zinc, cupru şi seleniu. La fel ca toate tipurile de alge, ele reprezintă o sursă importantă de iod. Atenție! Nu ar trebui consumate în timpul sarcinii, a lactaţiei sau în cazul problemelor cu glanda tiroidă. Ele sunt folosite pentru prepararea rulourilor de sushi.
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: nucile şi seminţele de floarea soarelui se spală în jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează nucile, seminţele de floarea soarelui, ţelina, usturoiul, uleiul de măsline, ghimbirul, curry-ul, sosul de soia şi piperul până când compoziţia devine o pastă (nu foarte fină).
- 3
Se stoarce zeama de lămâie peste pastă.
- 4
Se taie cubuleţe ingredientele pentru umplutură: avocado, ardeiul roşu, morcovul şi ceapa verde.
- 5
Foaia de algă nori se așază pe un covoraș de bambus (special pentru rulat sushi).
- 6
Cu ajutorul unei pensule de bucătărie se “unge” alga cu apă pentru a se putea rula mai ușor.
- 7
Se întinde pate-ul pe alga nori şi apoi se adaugă, pe mijlocul foii, legumele taiate cubulețe: avocado, ardeiul roşu, morcovul şi ceapa verde.
- 8
Cu ajutorul covorașului de bambus se rulează alga nori împreună cu legumele.
- 9
Se porționează sushi-ul obținut în bucăți mai mici.
- 10
Farfuria se poate decora cu vlăstari. Bucățile de sushi obținute se servesc cu sos de soia.
- 11
Se pot consuma pe loc. Rezistă 2-3 zile în frigider.