Sushi cu creveți prăjiți
Valori nutritive
(Per porție)-
354/1484kcal / kJ
-
57.5 gcarbo-hidrați
-
12.6 gproteine
-
6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
354/1484 kcal/kJ,
57.5 g carbo-hidrați,
12.6 g proteine,
6 g grăsimi
Ingrediente (36 bucăți)
125 g | orez |
sare | |
1 linguriță | oțet de orez |
1 linguriță | vin de orez |
0.5 linguriță | zahăr |
100 g | creveți prefierți |
3 foi | alge nori |
1 linguriță | pastă wasabi |
140 g | făină |
4 linguri | sos de soia |
4 linguri | sos dulce-acrișor |
În plus:
untură pentru prăjire | |
suport din bambus pentru farfurii |
Pentru garnitură:
cca 30 g | germeni |
Preparare
- 1
Orezul se fierbe în 500 ml de apă ușor sărată timp de aprox. 30 de minute, se întinde într-un bol mare și se lasă la răcit timp de cca 10 minute. Se amestecă oțet, vin, zahăr și 1 vârf de sare, se toarnă peste orez, se încorporează cu grijă, iar orezul se împarte în 6 porții. Creveții se spală, se tamponează și se taie cubulețe. Foile de nori se înjumătățesc pe lățime.
- 2
Se așează o jumătate de foaie de nori pe suportul din bambus. Se întinde 1 porție de orez pe o foaie nori, lăsându-se o margine liberă, se face o concavitate pe lungime în orez, se întinde 1/6 din pasta de wasabi în concavitate, se aranjează 1/6 din creveți, se rulează cu ajutorul suportului de farfurii, se repetă procesul de 5 ori, iar rulourile se taie în câte 6 bucăți.
- 3
Făina se cerne și se amestecă încontinuu cu 1/2 linguriță de sare în 200 ml de apă rece. Sushi se trece cu ajutorul unei furculițe prin aluat și se prăjește în untură încinsă timp de cca 2-3 minute. Sushi-ul cald și sosul de soia și sosul dulce acrișor se așează în farfurii, se garnisește cu germeni și se servește.