Supă de vită cu tăieței
Ingrediente (6 porții)
400 g | tăieței |
1 kg | rasol de vită |
1 | țelină |
3 | morcovi |
1 | pătrunjel |
sare | |
piper | |
pătrunjel verde |
Preparare
- 1
Rasolul se spală și se se fierbe în apă cu sare. Se lasă la foc mediu și se spumează ori de câte ori este nevoie.
- 2
După 2 ore de fiert, se adaugă zarzavaturile curățate și tăiate cubulețe. Se lasă la fiert până când carnea de rasol se desprinde după os. Se va folosi doar zeama. Carnea se va putea folosi la salate de boeuf sau ca fel principal, fiartă, cu legume și hrean.
- 3
După ce au fiert și carnea și legumele, se strecoară supa într-o oală curată. Legumele se păstrează în supă. Se fierb tăiețeii separat în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet și se adaugă ulterior în supă. Se potrivește supa de sare și piper după gust. Se servește cu pătrunjel verde tocat proaspăt.