Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Supă de sfeclă roșie cu portocale

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 204/​853
    kcal / kJ
  • 22 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 10 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    204/853 kcal/kJ, 22 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 10 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

2 linguri smântână, 24% grăsime
600 g sfeclă roșie (pre-fiartă)
1 l supă de legume
100 g fenicul
2 cepe
3 portocale
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 lingură unt
sare
piper

Util

  • Supa se servește decorată cu verdeața de la fenicul și eventual cu frunze de tarhon.


Preparare

    1

Sfecla roșie se taie în bucăți mari.

    2

Se curăță verdeața de pe fenicul și se pune de-o parte. Feniculul se taie foarte subțire.

    3

Ceapa se curăță și se taie cubulețe.

    4

Se storc 2 portocale. Cealaltă portocală se curăță cu un cuțit, îndepărtând complet pielița. Portocala curățată se taie în cubulețe cu mărimea de aproximativ 1,5 cm și se pun de-o parte.

    5

Untul și uleiul de măsline se încing într-o oală mare. Se adaugă cubulețele de ceapă și se călesc până devin transparente.

    6

Se adaugă sfecla roșie și feniculul și se călesc de asemenea scurt. Se stinge cu suc de portocală și se toarnă supa de legume.

    7

Supa se dă în clocot și se lasă să fiarbă la foc mediu, aproximativ 6 minute.

    8

Bucățile de fenicul trebuie să se călească până se înmoaie.

    9

Supa se pasează și se condimentează cu sare și piper.

    10

Se toarnă în boluri de supă și se distribuie cubulețele de portocală în acestea și puțină smântână.