Supă de roșii cu orez
Valori nutritive
(Per porție)-
392/1646kcal / kJ
-
52 gcarbo-hidrați
-
8 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
392/1646 kcal/kJ,
52 g carbo-hidrați,
8 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | orez bob lung K-Classic de calitate superioară (la pungă) |
2 | cepe mici |
2 | căței de usturoi |
4 linguri de | ulei de măsline |
500 g | roșii Cherry |
1 conservă | roșii decojite K-Classic în suc de roșii (aproximativ 400 g) |
300 ml | stock de legume |
4 | tulpini de busuioc |
câteva | frunze pentru garnitură |
1 strop | oțet balsamic |
sare | |
piper | |
1 linguriță de | zahăr |
4 linguri de | smântână acră |
Util
-
Încă nu este sezonul roșiilor? Atunci folosește pentru supă 2 conserve de roșii decojite în loc de roșii cherry proaspete.
Preparare
- 1
Se fierbe orezul în apă ușor sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- 2
Se spală roșiile cherry, se usucă și se taie în două. Se curăță ceapa și usturoiul și se taie în bucăți mici. Se încălzește uleiul într-o oală, se adaugă ceapa, usturoiul și roșiile cherry și se fierb prin amestecare, timp de aproximativ 2-3 minute. Se toarnă roșiile din conservă și stockul și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute.
- 3
Se spală busuiocul, se îndepărtează frunzele și se pun câteva deoparte pentru decor. Busuiocul rămas se adaugă în supă. Se amestecă fin cu un mixer vertical. Se adaugă orezul fiert în supă și se asezonează cu oțet balsamic, sare, piper și zahăr. După caz, se fierbe din nou supa și se servește în farfurii, cu câte o lingură de smântână acră și cu frunzele de busuioc rămase.