Supă mediteraneeană de sparanghel cu cârnați salsiccia
Valori nutritive
(Per porție)-
236/988kcal / kJ
-
6 gcarbo-hidrați
-
6 gproteine
-
20 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
236/988 kcal/kJ,
6 g carbo-hidrați,
6 g proteine,
20 g grăsimi
Ingrediente (6 porții)
1 legătură | sparanghel alb |
1 | cățel de usturoi |
1 | ceapă |
40 g | rădăcină de țelină |
1 | cartof de mărime medie |
1 lingură | unt |
80 ml | vin alb |
400 ml | supă de legume |
1 lingură | ulei de măsline |
2 | salsiccia (cârnați italienești) |
2 | ouă fierte tari |
200 ml | smântână |
sare | |
piper proaspăt măcinat | |
nucșoară rasă |
Util
-
Înainte de servire, rafinează supa cu 1 linguriță de coajă de lămâie bio.
Preparare
- 1
Sparanghelul se spală, se curăță, se taie în bucăți de aproximativ 5 cm, iar acestea se taie în jumătăți, pe lungime, și se pun de-o parte.
- 2
Se curăță usturoiul și ceapa, se curăță țelina și cartofii de coajă și se taie împreună cubulețe mari. Untul se topește într-o oală, se adaugă bucățile de sparanghel, cubulețele de legume, precum și 2 lingurițe de sare și se călesc aproximativ 3 minute, până devin translucide. Se sting cu vin alb, se toarnă supa și 400 ml apă și se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute, la foc mic.
- 3
Cârnații salsiccia se taie felii și se prăjesc cu sparanghelul aproximativ 3 minute, într-o tigaie, până se rumenesc.
- 4
Ouăle se curăță de coajă și se taie în opt bucăți. Supa se pasează fin, se rafinează cu smântână, sare, piper și nucșoară măcinată și se servește cu amestecul de cârnați salsiccia și sparanghel, precum și, după gust, cu germeni de ridiche roșie și câteva frunzulițe de busuioc presărate deasupra.