Supă cremă de urzici
Ingrediente (4 porții)
100 ml | lapte |
1 kg | urzici |
1 | ceapă |
1 | cartof mare |
1 | ţelină |
1 | rădăcină de pătrunjel |
2 linguri | ulei |
2 linguri | smântână |
2 | căţei de usturoi |
frunze de mentă | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăţă cartoful, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Se curăţă şi se spală urzicile în apă rece, apoi se pun la fiert alături de cartof, pătrunjel şi ţelină timp de 20 - 30 de minute. Se feliază usturoiul şi se adaugă şi el la fiert. Se strecoară apa în care au fiert şi se lasă legumele la scurs. Din apa în care au fiert se păstrează 2-3 căni.
- 2
Se pune untul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa, fără a o lăsa să se rumenească. Se adaugă uleiul şi supa şi se fierb 20 minute.
- 3
Se taie cartoful fiert, ţelina şi pătrunjelul şi se mixează în blender alături de urzici până se obţine o pastă.
- 4
Se adaugă mixul apoi peste supă, se toarnă laptele, se amestecă şi se condimentează cu sare şi piper. Supa cremă de urzici se serveşte caldă, cu smântână şi decorată cu frunze de mentă. Se poate servi alături de pâine prăjită.