Supă cremă de sparanghel
Ingrediente (4 porții)
1.5 l | supă de pui degresată |
25 g | unt |
1 | ceapă roșie |
1 | ulei de măsline |
2 | cartofi medii |
25 | fire de sparanghel verde |
3-4 linguri | smântâna lichidă |
1 linguriță | miere |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță ceapa. Se toacă mărunt. Se încinge uleiul, se adaugă untul și când s-a topit, se pune la călit ceapa împreună cu ½ de linguriță de sare.
- 2
Se adaugă capetele de sparanghel și sparanghelul întreg, călindu-se pe foc mic atunci când ceapa se înmoaie.
- 3
Când vârfurile sparanghelului se înmoaie, se scot deoparte și se păstrează pentru ornat supa.
- 4
Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Se adaugă în supa de pui fierbinte.
- 5
După ce cartofii au fiert bine, la fel și tijele de sparanghel, se scot legumele și se pasează cu blenderul.
- 6
Conținutul se repune înapoi în supă și se asezonează cu sare, piper și miere.
- 7
Se servește fierbinte, garnisind bolurile cu capetele de sparanghel și smântâna.