Supă cremă de dovlecel
Ingrediente (4 porții)
700 g | dovlecel |
1 l | apă |
1 legătură | pătrunjel |
1 legătură | leuștean |
3-4 | căței de usturoi |
3 linguri | ulei măsline |
2 | cartofi |
1 | ceapă |
1 | lămâie |
Preparare
- 1
Se spală și se curăță dovleceii. Se taie rondele.
- 2
Se curăță cartofii și ceapa. Se pun la fiert, în apă cu sare. Când apa dă în clocot, se adaugă rondelele de dovlecel.
- 3
După ce au fiert bine cartofii, se strecoară legumele și se pun într-un blender.
- 4
Se spală verdețurile și se toacă. Se adaugă și ele în blender. Se zdrobesc timp de 5 minute până când se obține un piure fin.
- 5
Piureul se pune pe foc din nou, se desface cu ulei de măsline și cu jumătate din cantitatea de supă în care au fiert legumele.
- 6
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Se călește în ulei încins până se rumenește bine și se presară peste supă, chiar la servire.
- 7
Dacă va părea o cremă prea groasă, se mai poate adăuga supă. Se asezonează cu sare și piper. Se poate servi cu crutoane fierbinți, înmuiate în mujdei.