Supă cremă de castane
Valori nutritive
(Per porție)-
825/3422kcal / kJ
-
50 gcarbo-hidrați
-
8 gproteine
-
64 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
825/3422 kcal/kJ,
50 g carbo-hidrați,
8 g proteine,
64 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
2 | hașme |
unt | |
500 g | castane |
800 ml | supă de legume |
60 g | nuci |
1 lingură | ulei de măsline |
250 g | smântână |
75 ml | oțet |
sare | |
zahăr | |
piper | |
4 | tulpini de cimbru |
100 g | brânză proaspătă |
Util
-
Prăjește cubulețele de bacon împreună cu nucile și castanele, pentru a obține mai multă savoare.
Preparare
- 1
Se decojesc hașmele și se taie în bucăți mari. Se topește untul într-o oală la foc mediu, se adaugă hașmele și castanele, cu excepția a 60 g pentru garnitură, și se fierb timp de aproximativ 3 minute. Se toarnă stockul și se fierbe cu capacul pus, la foc mediu, timp de aproximativ 30 de minute.
- 2
Se toacă nucile grosier. Se încălzește uleiul în tigaie. Se adaugă restul de castane și nuci și se lasă la rumenit timp de aproximativ 2 minute, amestecându-le din când în când.
- 3
Se adaugă smântâna și oțetul în supă și se pasează fin cu ajutorul unui mixer vertical. Se asezonează cu sare, zahăr și piper și se fierb puțin. Se spală cimbrul, se usucă și se îndepărtează frunzele de pe tulpini. Se pune supa în farfurii, se adaugă câte o lingură de crème fraîche și se presară amestecul de castane și nuci. Se servește cu cimbru.