Supă cremă de brânză
Valori nutritive
(Per porție)-
331/1373kcal / kJ
-
9 gcarbo-hidrați
-
13 gproteine
-
27 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
331/1373 kcal/kJ,
9 g carbo-hidrați,
13 g proteine,
27 g grăsimi
Ingrediente (8 porții)
250 g | brânză condimentată |
1 | ceapă |
1 cățel | usturoi |
2 linguri | unt |
2-3 lingurițe | făină |
800 ml | supă de legume |
150 ml | suc de mere |
200 g | brânză topită |
150 ml | smântână |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 vârf de cuțit | chimen măcinat și de nucșoară măcinată |
3 felii | pâine albă sau toast |
1 linguriță | frunze de cimbru |
Util
-
În mod ideal, supa și crutoanele se pot pregăti în ziua anterioară. Crutoanele se lasă să se răcească și se ambalează vidat.
Preparare
- 1
Se rade brânza. Se curăță de coajă ceapa și usturoiul, se zdrobește usturoiul, se taie cubulețe ceapa și se sotează ambele într-o lingură de unt încins timp de cca 4 minute.
- 2
Se adaugă făină și și se sotează pentru puțin timp. Se toarnă supă și se dă în fiert. Se încorporează brânza topită și brânza rasă, se încălzește și se lasă să se topească.
- 3
Se face piure din supă, se adaugă smântână și se asezonează cu sare, piper, chimen și nucșoară.
- 4
Pâinea se taie cubulețe. Untul rămas se încălzește, se sotează cimbru în unt timp de cca 1-2 minute, se adaugă cubulețe de pâine și se prăjesc în untul încins până devin crocante.
- 5
Supa se trece eventual printr-o sită, se toarnă în farfurii adânci și se servește cu crutoane cu cimbru.