kaufland.ro/retete
Supă de ceapă
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
100 ml | vin roșu |
1 l | supă de legume |
0.5 kg | ceapă |
2 | căței de usturoi |
1 lingură | făină |
1 linguriță | cimbru tocat |
8 felii | pâine (baghetă) |
6 linguri | ulei de măsline |
brânză topită | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță ceapa și se taie feliuțe. Se curăță și se zdrobește usturoiul.
- 2
Într-o cratiță înaltă se încinge uleiul, apoi ceapa și usturoiul se călesc 20 de minute pe foc mic.
- 3
Se adaugă făina cernută, sarea, piperul și cimbrul.
- 4
Se amestecă foarte bine, se toarnă vinul, supa și se mai fierbem 20 minute.
- 5
Feliile de pâine se prăjesc și se ung cu brânză topită. În fiecare bol se așază 2 felii de pâine unse și turnăm supa. Servim cald.