Supă de cartofi cu pere și gălbiori
Valori nutritive
(Per porție)-
488/2041.79kcal / kJ
-
39 gcarbo-hidrați
-
10 gproteine
-
31 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
488/2041.79 kcal/kJ,
39 g carbo-hidrați,
10 g proteine,
31 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
1 | ceapă |
3 500g fiecare | pere |
400 g | Cartofi de fiert făinoși |
jumatate | tulpină de praz |
4 linguri | ulei de floarea soarelui |
400 ml | supă de legume |
sare | |
1 pahar | Gălbiori K-Favourites, 155 g |
100 g | Gorgonzola DOP K-Favourites |
100 g | Cremă proaspătă, 30% grăsime |
piper măcinat | |
50 g | Chipsuri la ceaun cu sare și oțet K-Favourites |
Util
-
Supa poate fi, de asemenea, ușor gătită în prealabil. Într-un asemenea caz, lăsați-o să se răcească, turnați-o în borcane cu capac cu șurub și păstrați-o la frigider.
Preparare
- 1
Curățați ceapa și tocați-o la dimensiuni mari. Curățați perele și cartofii și scoateți miezul și codița de pe pere. Tăiați 2 ½ pere cu cartofii în bucăți de mărimea unei alune. Jumătatea rămasă de pară se taie mărunt și se lasă deoparte. Tăiați pe jumătate prazul, spălați-l și tăiați-l în felii.
- 2
Căliți legumele și bucățile de pere într-o cratiță în 2 linguri de ulei preîncălzit, timp de 3 - 5 minute și sărați-le. Se adaugă supa de legume și 200 de mililitri de apă și se fierbe cu capacul la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute.
- 3
Scurgeți, uscați prin tamponare și prăjiți gălbiorii în uleiul rămas. Într-o tigaie antiaderentă, adăugați cuburile de pere și căliți aproximativ 1 minut.
- 4
Amestecați Gorgonzola cu puțină apă fierbinte și 2 linguri de crème fraîche până la omogenizare și condimentați cu sare și piper.
- 5
Se pasează supa cu un blender manual, se dă în clocot, se adaugă restul de crème fraîche și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă în 4 boluri de supă, se pune deasupra crema de gorgonzola, gălbiorii, chipsurile și - dacă se dorește – presărați câteva frunzulițe de cimbru.