Sufleu de țelină, broccoli și șuncă
Ingrediente (4 porții)
200 g | șuncă |
50 g | unt |
50 g | parmezan ras |
0.25 l | lapte |
1 | ţelină |
1 lingură | făină |
1 lingură | griș |
2 | ouă |
1 buchețel | broccoli |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Broccoli se spală și se desface în buchețele cât mai mici.
- 2
Țelina se curăță, se spală și se taie cubulețe. Se pune la fiert în apă cu sare, împreună cu broccoli. Când sunt fierte se pun într-un blender până când se obţine un piure dens.
- 3
Se amestecă făina cu laptele și cu untul topit. Se adaugă peste piureul de legume. Se încorporează treptat șunca tăiată cubulețe, parmezanul ras, grișul și gălbenușurile.
- 4
Albușurile se bat spumă și se încorporează și ele, amestecându-se prin răsturnare. Pentru a se obține un sufleu cât mai spumos, nu trebuie să se amestece cu mixerul.
- 5
Se toarnă compoziția în boluri termorezistente, unse cu unt și tapetate cu pesmet.
- 6
Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 20 minute.