Ştrudel cu mere
Ingrediente (6 porții)
20 ml | ulei |
100 g | zahăr |
50 g | unt |
50 g | pesmet |
10 g | scorţişoară |
1 kg | mere |
1 | pachet |
1 plic | zahăr vanilat |
1 | esenţă de rom |
Preparare
- 1
Se curăță și se spală merele, se taie în patru şi se îndepărtează cotorul. Se dau pe răzătoare.
- 2
Într-o tigaie se pune uleiul la încins, apoi se răstoarnă merele rase. Se adaugă zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat.
- 3
Se călesc până nu mai lasă zeamă şi se caramelizează.
- 4
Se îndepărtează vasul de pe foc şi se adaugă pesmetul şi esenţa de rom, se amestecă pâna la omogenizare, apoi se lasă deoparte până ce amestecul se răcoreşte.
- 5
Între timp se pregătesc foile de plăcintă, decongelate în prealabil. Se împarte în două conţinutul pachetului, suprapunând o jumătate peste cealaltă. Se pune untul într-un castron şi se introduce la microunde pentru 2 minute ca să se topească.
- 6
Se iau trei foi pe rând, se ung bine cu unt topit şi se aşază uşor decalat una faţă de cealaltă. Se ia o parte din compoziţia de mere şi se întinde pe suprafaţa foilor unse.
- 7
Se întorc marginile laterale peste amestec apoi se rulează strâns până la capăt. Se obţine un rulou. Se procedează astfel până se termină foile de plăcintă.
- 8
Se aşază rulourile într-o tavă, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se unge bine suprafaţa rulourilor cu un topit, apoi se introduce tava în cuptor. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcorească în tavă. Se pudrează cu zahăr vanilat.